Teknologi hjælper medarbejdere med kæledyr

TS Knudsen: Business & IT.  > Artikler >  Teknologi hjælper medarbejdere med kæledyr

Teknologi hjælper medarbejdere med kæledyr

0 Comments
Kattepote på tastatur

At have en kat bringer stor glæde ind i mange menneskers liv. Der er dog nogle aspekter af at have en kat, man sommetider kunne ønske, var nemmere eller smartere. Nogle af disse udfordringer har teknologien dog svaret på. Det eneste teknologien ikke kan hjælpe med, er nærmest at gøre en kat drægtig hvor længe, den er det og at føde killingerne.

Teknologien sørger for frisk mad og vand

Som garvet katteejer kender man sikkert til, at katten ofte beder om ny mad eller rent vand. Dette kan være tidskrævende, og det er sjældent på et passende tidspunkt, at katten kommer og beder om disse ting.

Hvis man også er træt af at blive vækket alt for tidligt om morgenen, fordi katten er sulten, kan man overveje at få hjælp fra teknologien. Det er nemlig både muligt at få foderautomater og drikkefontæner til sin kat. På den måde har katten altid både frisk mad og vand, og man behøver som ejer ikke fylde dem op så tit.

Derudover kan foderautomater bl.a. fås med chipstyring, så man kan være sikker på, at det kun er ens egen kat, der kan spise af maden. Dermed undgår man at fodre andre folks katte, hvis de har tendens til sommetider at komme på uanmeldt besøg. Drikkefontæner fås også i mange udgaver, der alle sørger for, at katten altid har frisk vand til rådighed – bl.a. kan man få en, der tænder ved hjælp af bevægelsescensor og stimulerer katten til at drikke nok.

Toiletbesøg bliver nemmere med hjælp fra teknologien

Noget af det, der kan være ekstra besværligt ved at have kat, er når den skal på toilet. Enten skal den bruge kattebakken, der så kommer til at lugte og skal tømmes ofte, eller også skal den udenfor. Hvis man ikke har en kattelem, betyder dette, at man er nødt til selv at lukke den ind og ud hver gang.

Har man en kattebakke, man er træt af at tømme, kan teknologien også hjælpe her. Der findes nemlig elektriske, selvtømmende kattebakker, der gør, at bakken ikke skal tømmes så tit og ikke lugter nær så meget.

Vil man i stedet gerne have en kattelem, men er bange for, at der kommer fremmede katte ind, findes der også teknologiske råd for dette. Der findes flere forskellige typer kattelemme, der kan styres med chip, så man er sikker på, at man ikke får andre katte ind, end dem, man ønsker.

Teknologien kan altså hjælpe på flere områder af livet som katteejer.