Sådan finder du den rette printerpatron med blæk til din printer

TS Knudsen: Business & IT.  > Artikler >  Sådan finder du den rette printerpatron med blæk til din printer

Sådan finder du den rette printerpatron med blæk til din printer

0 Comments

Printerpatroner kan være temmelig dyre, og det kan være lidt at en jungle at skulle lede efter de rette printerpatroner til printeren. Læs med her og bliv lidt klogere.

Originale eller kopipatroner?

Blækpatroner kan være dyre. Særligt hvis din printer skal udskrive i farver. Nogle printere tillader endda ikke, at du kun udskifter den farve, der er løbet tør. Ofte skal du faktisk udskifte alle farver på én gang. Derfor er jagten på de rigtige printerpatroner til de billigste penge også en, som de fleste af os er villige til at tage, når printeren løber tør. Der findes masser af virksomheder, der annoncerer med billigt blæk. Mange steder bliver der også reklameret med kopi-blækpatroner. Printer producenterne anbefaler altid, at du køber originale blækpatroner til din printer. Så har du en HP-printer bør du købe originalt HP blæk. For eksempel HP 305XL blæk Men faktisk kan du mange steder købe det, man kalder uoriginalt eller kompatibelt blæk, som er chippet på samme måde som den originale. Køber du dit blæk hos en autoriseret forhandler, så kan du være sikker på, at det uoriginale blæk er lige så godt, som det originale. Det kompatible blæk er endda ofte en del billigere. Du skal dog være klar over, at visse printere slet ikke virker med uoriginale patroner.

Pas godt på dine blækpatroner

Når du går på jagt efter blæk til din printer, er der nogle ting, du bør være opmærksom på. Har du været lidt smart fra starten, så undersøgte du allerede, da du købte din printer, om den var billig i blæk. Der er nemlig forskel på, hvor længe printerpatronerne holder. Blækprintere kan ofte printe lige knap 2000 sider, før blækpatronerne skal udskiftes. I modsætning hertil, så kan en tonerpatron til en laserprinter printe i snit 3500 sider. Printer du meget, så forsøg at holde dig til sort/hvide kopier eller sæt din printer til at printe i eco-mode. Så bruger den nemlig ikke så meget blæk pr. print. Det kan ofte være fristende først at skifte dine blækpatroner i sidste øjeblik, når blækbeholdningen er i absolut bund. Du må dog aldrig lade din printer stå med tomme patroner, da blækresterne kan tørre. Det ødelægger selve patronen i printeren, og så skal du skifte hele printerpatronen på én gang i stedet for de enkelte farver. Husk at brugte blækpatroner skal afleveres som farligt affald.