Sådan vælger du den rette bank til din business

TS Knudsen: Business & IT.  > Artikler >  Sådan vælger du den rette bank til din business

Sådan vælger du den rette bank til din business

0 Comments

En udfordring for mange er at vælge den rette bank til deres business. Dette skyldes, at der er rigtig mange ting, man skal være opmærksom på. Generelt kan der siges, at man ikke kan vælge noget direkte forkert, men man kunne måske have valgt noget, der var bedre i ens specifikke brugsscenarie.

 

Hvor er dine kunder?

Først og fremmest bør du finde ud af, hvor dine kunder er. Hvis de er i udlandet, så bør du starte med at overveje at få en udenlandsk erhvervskonto. Dette skyldes, at du bør gøre det så nemt for dine kunder at betale som muligt. Er det uden for EU, hvor man ikke kan lave SEPA-betalinger, så er det endnu vigtigere. Du kan spare dig selv og din kunde for en masse gebyrer ved at have en lokal konto i det pågældende land eller et lokalt kontonummer.

 

Der findes forskellige banker og pengeinstitutter, der gerne vil have danske virksomheder som kunder. Du kan finde en oversigt over dem inde på denne hjemmeside. Du skal primært være opmærksom på, at hvis det kommer til at være din primære erhvervskonto, så skal du ind og hente en formular for at tilknytte den pågældende konto som NemKonto.

 

Er dine kunder derimod i Danmark, så giver det nok bedst mening at have en dansk erhvervskonto. I danske banker får du nemlig et dansk konto- og reg.nr., som alle er vant til. Du kan også lave straksoverførsler i danske kroner, det kan man ikke med SWIFT-betalinger, som man bliver nødt til at bruge i udenlandske banker, hvis man vil sende danske kroner. Derudover er det heller ikke muligt at tage imod MobilePay, hvis man har en udenlandsk bankkonto. Det er kun muligt med en dansk bankkonto.

 

Generelle brugsscenarier

Har du en dansk webshop, så er det nærmest altid bedst at vælge en dansk erhvervskonto. Du kan tage imod MobilePay, som er en meget populær betalingsmetode. Du vil også have nemmere ved at tage imod betalinger fra virksomheder i Danmark, da disse typisk bruger bankoverførsel, hvis du sender dem en faktura.

 

Har du derimod en udenlandsk webshop og sælger i mange forskellige valutaer, så er det måske det bedste at vælge en udenlandsk erhvervskonto – helst med hvad der kaldes en “multi currency account” som både Revolut Business og Wise Business tilbyder deres kunder. Kører du med WooCommerce, så har Revolut også lavet et plugin, hvor du kan bruge deres betalingsgateway og dermed tage imod kredit- og debitkort uden at skulle oprette dig andre steder.

 

Det vigtigste er, at du overvejer, hvordan du skal bruge din erhvervskonto, før du træffer et valg. Som du kan se i ovenstående afsnit, så kommer det an på rigtig mange ting, hvilken erhvervskonto der er den “bedste”.