Rope Access giver adgang til meget mere for en håndværker

TS Knudsen: Business & IT.  > Artikler >  Rope Access giver adgang til meget mere for en håndværker

Rope Access giver adgang til meget mere for en håndværker

0 Comments

Rope access er det helt nye indenfor håndværkerfaget. Der er faktisk allerede over 30.000 håndværkere, som er erhvervsklatrings uddannet. De står alle parat og klar til at du giver dem et opkald og sætter dem i arbejde! Men inden du kommer så langt, så kunne det godt være, at du gerne vil vide, hvad rope access egentlig er. Hvordan det egentligt er anderledes end almindeligt håndværker arbejde og hvad det betyder for dig. Der er nemlig penge at spare her, så det er garanteret, at du gerne vil høre det her. Især hvis du skal til at starte et byggeri eller skal have noget fikset og repareret!

Rope access handler om reb

Generelt set, især hvis man oversætter direkte fra engelsk, hvor det betyder reb adgang, så handler det om at få en håndværker op på et reb. ja du læste rigtigt, man placerer en håndværker i et reb, og så kan han eller hun arbejde på et reb. Altså de kan komme op og klatre mens de arbejder. Det lyder næsten helt sindssygt, men den er god nok. Og det giver også rigtig god mening, når man tænker over det.

l stedet for at man skal have en kæmpe stige ude, eller man skal bygge et kæmpe stillads uden omkring en bygning eller inden i en bygning, så hejser man bare en enkel håndværker eller flere op, og så går de i krig. Det er mindre arbejde for dem og det tager kortere tid. Og når man allerede har mennesker, som er uddannet i at bruge det, så giver det kun rigtig god mening at udnytte! Så hvis du alligevel har en kæmpe firmabygning, eller bare bor eller ejer et kæmpe hus eller villa, hvorfor så ikke overveje, om det er rope access, som du skal have fat i?

Der er nemlig penge at spare

Det koster selvfølgelig noget at få rope access. Man betaler jo også for risikoen, som disse håndværkere løber. Det skal nok være sikkert nok for dem, men uheld kan forekomme, og derfor skal de dækkes. Men hvis alternativet er en masse stilladser, som skal sættes op og tages ned igen på et tidspunkt, så er det meget billigere at betale for risikoen, end at skulle leje stilladser over en længere periode. Og hvis arbejdet også kan udføres på kortere tid, hvorfor så ikke udnytte det?